Hoppa till innehåll

Bed för Burma!

11 mars 2012

Den 11 mars genomförs årets Global Day of Prayer for Burma. Jag hoppas att många människor i Sverige och våra församlingar vill ta tillfället i akt att förenas med världen i bön för en fortsatt positiv utveckling i landet. Men böneämnet är lika viktigt alla dagar på året och vid varje lämpligt tillfälle i våra kyrkor. Detta stöd betyder så mycket för att stärka dem som lever i ständigt förtryck och rädsla för övergrepp. I år har vi ju faktiskt positiva nyheter om utvecklingen i Burmas politiska styre att glädja oss åt. Men är det ett spel för gallerierna eller ej? Säkert vill många ledare förändring och en öppning mot omvärlden, men kommer militären att släppa sin maktställning? Ingen vet ännu.

Här i Thailand frågar vi alla vi möter från Burma vad de tror om utvecklingen i deras land och vad de vet om läget just nu. Svaren är samstämmiga. En kvinnlig pastor från Burma sammanfattar: ”Ännu har inget alls förändrats i Karen State och övergreppen fortsätter även bland de övriga minoritetsfolken. Särskilt utsatta är ännu kachinfolket nära gränsen till Kina. En förändring har börjat centralt i landet och vi ber och hoppas på en fortsättning och att världen fortsätter sätta stark press på regimen att också bry sig om minoritetsfolken.”

För någon vecka sedan kom rapporten att en häftig brand förstört 400 hus i ett av flyktinglägren och gjort mer än 1000 personer hemlösa. Kostnaden för återuppbyggnad riskerar att gå ut över budgeten för mat och internationellt stöd räcker inte till flyktingarnas behov i år.

ThamHin
Från ett hemligt besök i ett läger med tvångsförflyttade karener inne i Burma berättas att dessa människor som drivits från hus och hem och fått sin kyrka nedbränd ägnade januari åt fasta och bön för de burmesiska politiska ledarna, att de måtte skapa förutsättningar för försoning mellan alla Burmas folk och ge landet en ny framtid.

Det minsta vi kan göra är att hålla oss informerade och be tillsammans med dem. Det är stort nog!
Rom 14:7-8

Ingvar Skeppstedt i Chiang Mai

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: