Skip to content

I höst satsar vi på Baptistsamfundets gemensamma mission, eller hur?

29 augusti 2011

Just nu tänker vi mest på Afrikas horn och bl a Diakonia ger oss möjlighet att bidra till hjälp, men det löpande ansvaret vi tagit på oss för Kongo, Turkiska bältet (Turkmenistan , Azerbadjan m fl), Thailand, Burma…  tar inte paus för det.

Men GF-kyrkan då, ska vi inte vänta och se vad den ska satsa på?

De flesta av våra nuvarande missionsåtaganden är långsiktiga, det är ju det vi är bra på, medan många andra startar korta insatser som riskerar att rinna ut i sanden.

T ex har vi ju nyligen bekräftat för Karenbaptisterna att vårt stöd i samverkan gäller för minst en tioårsperiod till. Självklart tar vi i GF-kyrkan över sådana löften, även om vi tillsammans måste göra omprioriteringar, men förhoppningsvis också nysatsningar.

Min insats i höst blir att vara hos karenerna i Thailand och också hjälpa er med information om vad som händer, så att du kan stödja arbetet där från din horisont. Många församlingar har lovat insamlingar till olika missionsinsater i år, och gäller det Thailand så kanske ni vill kontakta mig för ömsesidigt tankeutbyte, som inspiration i respektive land.

Och ni som inte funderat på höstens insamlingar ännu, ni är den stora möjligheten för att vi ska kunna nå upp till (och varför inte överträffa) våra gemensamma höga ambitioner, eller hur?

Och du… känner jag karenerna rätt så har även de samlat av sina små ekonomiska resurser för att sända hjälp till Somalia!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: