Skip to content

Snart bär det av igen till karenernas land och våra vänner där

22 augusti 2011

Ja, den 28 augusti far vi!  I Sverige längtar vi till våra vänner i norra Thailand och när vi är där längtar vi till släkt och vänner i Sverige. Så är det när vi nu har ett ”hemma” på två ställen sedan vi bodde och arbetade i Chiang Mai mellan 2001 och 2008. Inte så att man går och tänker på det hela tiden, men ska vi kunna träffa dem där borta så måste vi fara dit, för de har inte råd att resa hit annat än på sponsrad inbjudan.

Natur och kultur ger oändliga möjligheter till upplevelser (precis som i Sverige, men så mycket mer exotiskt för oss såklart) och värmen känns helt rätt! 26-27 grader är mitt ideal men upp till 37 är OK. Sedan blir det jobbigt. Ewa föredrar något måttligare värme.

Det är jag, Ingvar, som nu fått ett uppdrag att representera SB, Svenska Baptistsamfundet hos vårt systersamfund TKBC, Thailand Karen Baptist Convention. Familjen Ernvik, som efterträdde oss som missionsarbetare där, är i Sverige på ett s k ”hemmaår” och för att upprätthålla kontakterna mellan SB och TKBC så ska jag vara på plats i Chiang Mai under september-oktober i höst och troligen en motsvarande period till våren. Ewa följer med fyra veckor i september, sedan måste hon återvända till sitt arbete på apoteket i Särna. Så det blir min uppgift att blogga och därutöver att hålla en mer personlig kontakt med t ex de församlingar och personer i övrigt som visar särskilt intresse och stöd för arbetet bland karenerna. Maila gärna, så får du svar.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: