Hoppa till innehåll

Folk från Centralasien lär känna Jesus i Istanbul

12 maj 2011


Istanbul – en stad med närmare 20 miljoner invånare från flera olika kontinenter och kulturer och religioner. Turkiet är ett modernt land som utvecklats mycket de senaste åren vilket drar till sig folk från stora delar av den muslimska världen och från forna Sovjetunionen. Det är officiellt en sekulär stat, men islam håller på att få tillbaka en allt starkare ställning och det är inte lätt för andra religiösa grupper att leva och verka, speciellt när det gäller möjligheten att bygga kyrkor eller skaffa större samlingslokaler. Tusentals människor från Centralasien kommer till Istanbul från ett liv i fattigdom och arbetslöshet med förhoppningen att kunna få ett arbete så att de kan tjäna lite pengar som de sedan skickar hem till sina familjer. Jag och min fru Barbro har haft förmånen att under ett par dagar träffa centralasiater, vänner och missionärer som arbetar bland dessa centralasiater. Många har lärt känna Jesus här i Istanbul och kommit in i en levande kristen gemenskap. Många av dem reser så småningom tillbaka till sina hemländer där de blir ”missionärer” för sin nyvunna tro. De behöver våra förböner och vårt stöd. Religionsfrihet är det stor brist på i de länder de kommer från.

Bilderna ovan är från en butik där en kvinna från Samarkand arbetar. Den högra bilden är på mig framför Hagia Sofia som byggdes på 500 talet som kristen katedral, sedan gjordes den om till moské och nu är ett museum där även de ursprungliga kristna målningarna skrapats fram.
Er medarbetare i Herren
Christer Daelander

One Comment leave one →
  1. 24 maj 2011 08:55

    Hej Christer! Härligt med människor som kommer till tro och blir missionärer i sina hemländer. Trist att vi inte fick möta dig här förra veckan, hoppas på det ett annat tillfälle!
    Guds Frid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: