Hoppa till innehåll

Remissrundan

18 november 2010

Det är verkligen glädjande att så många församlingar har svarat på remissen som de tre s k GF-samfunden skickade ut i maj. Oavsett om det blir en ny kyrka eller ej,  är den process och den information som remissen resulterat i mycket god. Församlingar och andra grupper har mötts för att samtala om teologiska frågor; Vad är en församling? Hur relaterar vi till varandra? Vad betyder dop och nattvard för oss? Vilken kyrka drömmer vi om? m m. Remissen – vad vi än tyckte om dess innehåll och skrivningar – har gjort oss mer tydliga inför oss själva. Det är inte förrän man formulerar vad man tror och tänker som man riktigt förstår sin tro. Sen blir det förstås också uppenbart att vi tänker olika, dels utifrån olika samfundstillhörighet men också inom samfunden. Men det har vi ju alltid vetat, kanske någon invänder, vad är nytt? Det nya är att det nu finns svart på vitt, med de nyanser som aldrig blir tydliga när vi bara hör några få och gör generaliseringar utifrån dem. Det ska bli mycket spännande att se vad detta mynnar ut i.

4 kommentarer leave one →
 1. 18 november 2010 21:17

  Bra inlägg!

 2. Anders Fläckman permalink
  19 november 2010 09:36

  Visst – när man formulerar sig är chansen ganska stor att man får fram vad man tycker. Framför allt blir det lite lättare att dela med andra. Vi gör allt för lite av detta i många sammanhang. Är de något den nya kyrkan måste bli väldigt bra på så är det kommunikation mellan kyrkans alla delar. Här krävs nog krafttag.

  Sedan blir jag lite orolig när Per skriver ”oavsett om det blir någon ny kyrka eller ej..”.
  Informationen om vad GF-styrelsen gör eller fattar för beslut har ju varit lite mager. Nu kom dock en liten rapport den 18 november – senast var det ett septemberbrev.
  Här finns en betydande förbättringspotential.

  • 30 november 2010 09:46

   Hej!
   Det tar tyvärr lite tid att bygga upp en organisation – även om den bara är en liten GF-förening… Jag håller med om att protokoll och highlights har kommit sent men nu tycker jag vi har en struktur som fungerar och nu finns alla justerade protokoll på hemsidan och i nästa vecka går ett utskick till alla församlingar och också det kommer då finnas på hemsidan. Vi fortsätter att utveckla infokanalerna och tex från denna blogg kunde tex hemsidan eller GF-bloggen länkas till…

   Allt gott!

   Lasse Svensson
   processledare
   Gemensam Framtid

 3. 30 november 2010 09:50

  Ursäkta, såg länk till hemsidan nu. Bra! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: