Skip to content

Befriande budskap från Världskongressen

01 augusti 2010

”Hear the Spirit” – är temat för baptisternas världskongress på Hawaii. Att höra och lyssna på den helige Ande är ett genomgående tema i alla möten. Speciellt lyfts fram Andens tilltal genom Jesu programförklaring i Lukas 4:16-22 – ord som handlar om befrielse från fattigdom och sjukdom, om att människor får uppleva befrielse och helande. I dessa ord av Jesus hänvisar han till Herrens Jubelår, ett år då social och ekonomisk rättvisa etableras. Detta förverkligades aldrig under Israels tid men är något vi uppmanas arbeta för idag.

Kongressen har ett rikt programutbud med bibelstudier och fokusgrupper som lyfter fram olika aspekter av befrielseuppdraget. Dessutom erbjuds deltagarna delta i konkreta insatser för fattiga på Hawaii. Själv medverkade jag i en fokusgrupp om kristna som får lida för sin tro och hur vi kan hjälpa dem till befrielse (ovan vänster är jag – ovan höger är Raimundu Barreto, direktor för Freeedom and Justice)

Det tema som skall vara ledstjärnan för de kommanden fem åren, fram till nästa världskongress i Durban i Sydafrika, är ”In step with the Spirit” – i fas med den helige Ande.

(Ovan vänster – en koreansk barnkör med 450 barn. Till höger John Upton – ny president för BWA)

Förhoppningsvis reser jag och de flesta andra deltagare tillbaka från Hawaii med en förnyad överlåtelse att både ta emot och ge vidare den befrielse som Jesus kom för att förverkliga för människorna på vår jord.

Annonser
One Comment leave one →
  1. Per Westblom permalink
    02 augusti 2010 09:16

    Mycket roligt att läsa denna positiva hälsning. Gläder mig att Luk 4 lyftes fram, det är ju en text som du ofta lyfter fram Christer och även jag känner mig djupt befryndad med denna programförklaring. /Per

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: