Hoppa till innehåll

Missa inte King-dagen då Timbuktu får pris

11 januari 2010
by

Alla som vill är välkomna till utdelningen av Martin Luther King-priset i Salemkyrkan, Folkungagatan 90, Stockholm, nästa måndag (18 januari) kl. 19.00. I år går priset till Jason Diakité, mer känd under artistnamnet Timbuktu. Det blir också musik av elever från Betel folkhögskola, fika och fackeltåg till Medborgarplatsen. Missa inte!

Baptistsamfundet är stolt huvudarrangör tillsammans med Kristna Fredsrörelsen, Afrosvenskarnas Riksförbund, Broderskapsrörelsen och Centrum mot Rasism.

Motiveringen till att just Timbuktu fick årets pris lyder så här:

Martin Luther King-priset 2010 går till Jason Diakité, artistnamn Timbuktu ”för att han genom sin musik och sina texter inte bara avslöjar förljugenhet och intolerans utan även bygger broar mellan människor med olika ursprung, ålder och kultur. Jason är ett föredöme i fråga om personligt engagemang mot orättvisor, inskränkthet och diskriminering. Han speglar inte bara den verklighet som är utan vågar, i likhet med Martin Luther King, Jr, drömma om hur det skulle kunna vara.  Med sin musik når han ut till många, i synnerhet yngre, med ett positivt budskap som verkligen behövs i vår tid.”

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: