Skip to content

En ögonblicksbild – köpekontrakt för Vallersvik

09 december 2009
by

I går, den 8 december, undertecknade Karin Wiborn och Lennart Gustafson köpekontraktet för Vallersvik, som nu säljs till Vallersviks ekumeniska församling. Lite senare på dagen skrev även missionsstyrelsens ordförande Lars Dalesjö under. Nu går kontraktet tillbaka till församlingen (som redan har skrivit på) och till kommunen, som har förköpsrätt. Om inget försenar processen är tillträdesdagen satt till 4 januari 2010. En ögonblicksbild av ett historiskt ögonblick? Vallersvik får hur som helst en nystart i och med detta, och Baptistsamfundet önskar församlingen all lycka och Guds välsignelse i det stora arbete som börjar nu.

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. Karin permalink
  10 december 2009 00:30

  ..ett roligt tillägg är att rummet där kontraktet skrivs på finns på Baptistsamfundets expedition som är en del av Ekumeniska Centret i Sundbyberg. Konferensrummen har namn efter kyrkohistoriska platser. (Jerusalem, Rom och Antiiokia) Just det här rummet är nyinrett som konferensrum i baptistkorridoren och har det för dagen ypperligt passande namnet Borekulla.

 2. Inge permalink
  06 januari 2010 15:07

  Tack till Vallersviks ekumeniska församling, jag önskar er Guds rika välsignelse och att ni skall ha framgång i ert förvaltande av denna historiskt viktiga plats som utgör troendedopets vagga i detta land.
  Tack också till ledningen i Baptist.
  Jag kände tidigare en sorg över att Vallervik skulle avyttras men har nu en förtröstan på att Herren skall leda detta arv vidare på ett levande sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: